Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Ловен туризъм » Ловно стопанство "Гогово нивище" (видео)

Ловно стопанство "Гогово нивище" (видео)

vater Публикувана от vater | 09.10.2011
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ловно стопанство "Гогово нивище"

От дълги години България несъмнено е една от най-предпочитаните ловни дестинации на Европа. Не само божествената природа, но и качеството на ловните трофеи, съхранените традици и гостоприемството на хората карат любителите на ловните преживявания да се завръщат многократно в сраната ни.

Ловно стопанство "Гогово нивище" в Странджа е сред тези места в България, в които бил ли си веднъж, не можеш да забравиш. Стопанството ще Ви предложи съчетание от качествено ловно изживяване сред дивна природа, професионализъм и приятелско отношение на екипа, уютната обстановка и безспорно добрата кухня !

Ловното стопанство е Разположено в Природен парк "Странджа". Спокойствието и девствената природа пазят естествените местообитания на благородния елен, сърната, дивата свиня.

Богатството на ловната фауна е представено също от горски бекас, юрдек, вълк, чакал, лисица, заек. За ловците са изградени комфортни и живописни ловни чакала, каменни ловни заслони, прокарани са ловни пътеки и маршрути, съчетаващи удоволствието от различните видове лов и пълното уединение в дивата природа.

Тази разнообразна със своя ландшафт, различни надморски височини и видово многообразие територия от общо над 2 000 хектара, дава неповторима в България възможност да се ловува целогодишно, както и да съчетае лов на едър и дребен дивеч в рамките на един ловен ден при коренно различни природни и метеорологични условия.

За да направи изживяването ви неповторимо ЛС "Гогово нивище" предлага и възможност за лов в турската част на Странджа планина.

На гостите се предлага настаняване в ловна хижа Зеленика.

Освен лов, може да прекарате незабравими часове, отдавайки се на екотуризъм по създадените в Странджа екопътеки, а ако сте любители на екстремните изживявания, се предлага и джип сафари по два невероятни маршрута.



Условия за организиране и провеждане на лова

Трофеите от благороден елен и сръндак се заплащат на база тегло, измерено 24 часа след отстрела, почистването и изваряването им. В случаите, когато този срок не може да бъде спазен, от теглото на трофея се приспадат до 5% за влажност

Стопанисващите дивеча гарантират до 15% точност при отстрела на заявения трофей /без глиган/.Когато разликата в гарантираната точност е над 15, ловецът може да откаже да придобие трофея и съответно не го заплаща.

За ранен и ненамерен едър дивеч (освен при групов лов на дива свиня и индивидуален лов на глиган), се заплаща 50% от стойността на цената на отстреляния дивеч (при трофейните според заявката).
Преводачът, чужд контрагент или представител на фирма-посредник, придружаващи ловеца (ловците) заплаща за храна и нощувка, съгласно наредбата за командировки в страната.

Придружител заплаща пълен размер на пансиона. За деца до 7 години, придружаващи ловците не се заплаща за нощувка и храна. За деца от 7 до 14 години се заплаща 50% от цената на нощувката и храната.

При желание на клиентите е възможно да бъдат осигурени допълнителни услуги като заплащането се договоря допълнително.

Заявка за лов се счита за потвърдена, когато услугите са предплатени в размер на 30% най-късно до 10 дни преди провеждането на лова. There is also a mobile version of the glory casino If the better does not have time to complete the wagering within the set period, then the funds from his bonus account will be debited.

Контакти:
Адрес: гр. Малко Търново, кв. "Две" №58
e-mail: n_meshkov@abv.bg
телефон: 0888 525737
Сайт: www.bglov-strandja.com

Разказ, снимки и видео от нашия лов в стопанството може да гледате тук: ТЕМА

Интервю на Роберт Атанасов с Никола Мешков след лов в ловно стопанство "Гогово нивище":

Абонамент за бюлетин