Кюфтета от глиган

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Кюфтета от глиган
Снимка: Аника Войт
1 / 3
12/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
25
"Дивечовата кайма ще направите вашите кюфтенца просто фантастични"

Необходими Продукти

  • кайма от глиган - 1 кг дивечева
  • свинска кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • шарена сол - по желание
  • газирана вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете двата вида кайма в дълбока купа.

Лука почистете и настържете на едро ренде, добавете го в купата.

Пресовайте скилидката чесън и също прибавете при лука. Добавете подправките на вкус.

При сместа изсипете и газираната вода. Разбъркайте хубаво всички съставки.

С мокри ръце оформете дивечовите кюфтета. Приберете ги в хладилника за около един час. Така ще стегне леко и ще поеме хубаво от подправките.

Включете скарата да загрява.

Преди да поставите върху нея кюфтета от глиган, намажете ги с малко олио.

Изпечете кюфтетата от глиган от двете им страни до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: