Червеният вълк



Научна класификация на Червения вълк

царство
Анималия
Филум
Хордата
Клас
Бозайници
Поръчка
Месоядни
Семейство
Canidae
Род
Canis
Научно наименование
Canis Lupus Rufus

Статус на опазване на Червения вълк:

Критично застрашени

Red Wolf Местоположение:

Северна Америка

Червен вълк факти

Основна плячка
Елен, гризачи, миещи мечки
Отличителна черта
Червеникава козина и тънки бели крака
Среда на живот
Крайбрежна прерия и блато
Хищници
Вълци, койоти, хора
Диета
Месояден
Среден размер на котилото
5
начин на живот
  • Опаковка
Любима храна
Елен
Тип
Бозайник
Лозунг
Само 100 в дивата природа!

Червен вълк Физически характеристики

Цвят
  • Кафяво
  • Сиво
  • Нето
  • Черен
  • Бял
Тип кожа
Козина
Максимална скорост
46 mph
Продължителност на живота
10 - 12 години
Тегло
18 кг - 41 кг (40 lbs - 90 lbs)
Дължина
95 см - 120 см (37 инча - 47 инча)

Червеният вълк е средно голям вид вълк, открит в крайбрежните блата в южните части на източна Северна Америка. До 70-те години на миналия век се смяташе, че чистият червен вълк е изчезнал в дивата природа, но оттогава в Северна Каролина е възстановена популация, за която се твърди, че сега е до 100 индивида с червен вълк.



Червеният вълк се разхождаше из югоизточната част на САЩ от Тексас до Флорида до Ню Йорк. Историческото местообитание на червения вълк включва зони от гори, блато и крайбрежни прерии, където би било един от най-добрите хищници. Днес обаче популацията на червените вълци в света е ограничена до защитена зона в Северна Каролина.



Червеният вълк обикновено е по-малък по размер от сивия вълк, открит в по-северните части на Северна Америка. Червените вълци са кръстени на канелената си козина, която е кафеникаво-червена с тъмни петна по гърба. Червените вълци също имат широки носове и големи изглеждащи уши за размера на главата си.

По подобен начин на други кучешки и наистина други видове вълци, червеният вълк е много общително животно, живеещо в глутница с редица други червени вълци. Червените вълчи пакети обикновено съдържат доминиращи мъжки и женски и техните потомци и съдържат между 2 и 10 членове. Червеният вълк също е силно териториално животно, като червеният вълк охранява обхвата си от проникване от други глутници червени вълци в района.



Въпреки че е известно, че червените вълци ловуват заедно като група, за да уловят по-голямо животно като елен, червените вълци ядат предимно по-малки обитавани от земята животни като зайци и гризачи. Червените вълци ядат също птици, миещи мечки и други малки животни. Когато се опитват да ловят по-голямо животно, червеният вълк работи заедно, за да обърка и наклони плячката си.

В историческия си диапазон червените вълци се считат за едни от най-доминиращите хищници в тяхната среда, като са изложени на заплаха само от по-големи кучешки видове като сиви вълци или от време на време койот. Човешките ловци унищожиха популацията на червения вълк в големи части от естествения им ареал и най-накрая се смяташе, че популацията изчезва главно поради загуба на местообитания.



Червените вълци обикновено могат да се размножават до навършването на 2 години и започват да се чифтосват през по-топлите пролетни месеци февруари и март. Женският червен вълк ражда котило до 10 малки, след бременност, която продължава около 60 дни. Малките се раждат слепи и се кърмят от останалата част от глутницата, докато не успеят да се ловят за себе си и останат при родителите си, или си тръгват, за да започнат собствена глутница.

Днес червеният вълк вече не е изчезнал в дивата природа след повторното им въвеждане в Северна Каролина през 1987 г. и сега се смята, че популацията там е малко над 100 червени вълци. Въпреки това червеният вълк все още се смята за критично застрашено животно и се смята за 10-ия най-застрашен животински вид в света.

Вижте всички 21 животни, които започват с R

Източници
  1. Дейвид Бърни, Дорлинг Киндърсли (2011) Животното, Окончателното визуално ръководство за дивата природа на света
  2. Том Джаксън, Книги на Лоренц (2007) Световната енциклопедия на животните
  3. Дейвид Бърни, Kingfisher (2011) The Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ричард Макей, Университет на Калифорния (2009) Атласът на застрашените видове
  5. Дейвид Бърни, Дорлинг Киндърсли (2008) Илюстрована енциклопедия на животните
  6. Дорлинг Киндърсли (2006) Дорлинг Киндърсли Енциклопедия на животните
  7. Дейвид У. Макдоналд, Oxford University Press (2010) Енциклопедията на бозайниците

Интересни Статии